Lotto på Svenska Spel

För att vinna på Svenska spels Lotto så gäller det att man prickar in 7 rätta nummer av 35 möjliga. Om man är ensam spelare om att pricka in alla sju rätt i en dragning så vinner man en garanterad vinst på minst en miljon kronor.

Så går spelet till

Om det skulle bli så i en dragning på Lotto att ingen vinner med sju rätt så blir det jackpott, den vinstpotten kommer sedan att följa med till nästa dragning i spelet. Skulle det vara så att ingen spelare i nästa dragning heller har sju rätt så flyttas potten till nästa spel igen och så vidare ända tills någon får sju rätt.

Först i dragningen så dras de sju vinstnumren, efter det så drar man fyra stycken så kallade tilläggsnummer. Om en spelare har lyckats pricka in sex av vinstnumren och ett av tilläggsnumren så hamnar han eller hon i en vinstgrupp som kallas 6+1 rätt. När man spelar på Lotto hos Svenska spel så kostar det tre kronor per rad och dragning. Man kan välja mellan att spela på Lotto1, Lotto2 eller båda. Dessutom kan man välja om man vill vara med i den dragning som sker på onsdagen eller den som sker på lördagen eller i båda. Alla dragningar sker i sändningar på TV. Om man spelar hos ett ombud för Svenska spel så måste man spela minst två spelfält, spelar man online räcker det med ett.

Systemspel och Färdiga spel

Det finns olika sätt att spela Lotto på man kan om man vill använda sig av Systemspel eller Färdiga spel. Väljer man att spela Systemspel så kan man spela på fler rader men behöver inte fylla i varje enskild rad. Då väljer man mellan fem stycken olika storlekar på system, mellan åtta och 792 spelfält. Spelar man på kupong hos ombud så fyller man i själv, på nätet kan man välja mellan att fylla i själv eller trycka på en knapp som heter HuxFlux, då fyller datorn i åt dig. Sedan får man välja om man vill spela Lotto1, Lotto2 eller båda precis som vanligt.

Spelar man ett Färdigt spel så behöver man knappt anstränga sig, man väljer mellan Lotto 40 som kostar 40 kronor och Lotto 100 som kostar 100 kronor. En Lotto 40 innehåller fem rader på Lotto1 och 2 och en rad på Joker. Lotto 100 innehåller 15 rader på Lotto1 och 2 plus en rad på Joker. Enkelt, snabbt och roligt.

Vad är Drömvinsten?

När man spelar Lotto med Svenska spel och väljer att spela på Joker för minst 10 kronor så har man chansen att vinna Drömvinsten. Detta är Sveriges största spelvinst och man vinner en jackpott på minst 75 miljoner kronor. För att bli den lycko-osten som vinner Drömvinsten så behöver man ha alla sju rätt på Lotto och minst två rätt på Joker.

Glöm inte att spelstopp för Lotto med Svenska spel är 17.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar.