Lottomyter

Något som kan vara väldigt intressant att veta för dig som tänkt spela eller spelar Lotto är att det finns en del myter som cirkulerar. Dessa myter handlar i första hand om hur man kan öka sina vinstchanser, trots att det är ett turspel som bygger på slumpen.

En av de allra vanligaste myterna som man hör talas om är att man skulle kunna öka sina chanser till vinst genom att spela på samma nummer varje vecka under en lång tid. Då ska enligt myten vinstchansen öka för varje vecka som man spelar dessa nummer. Detta är så klart inte ett dugg sant, det är endast slumpen och inget annat som avgör vilka de vinnande numren blir i en Lottodragning. Innan varje ny dragning som görs så ligger förutsättningarna på noll, oavsett hur du väljer dina nummer. Den enda egentliga strategin man kan ha är att spela på så många rader som möjligt för att öka sannolikheten till vinst.

Det finns en till myt som även den är relativt vanlig, den går ut på att man ska kunna förutse numren som ska dras genom att ta hjälp av datorer och matematik. Återigen en ren och skär lögn, dragningarna är alltid helt slumpmässiga, det krävs att du vet vilken modell på dragningsmaskinen dem har och vilket program dem kör samt att du vet när slumpserien som är inprogrammerad går om. Det är alltså omöjligt, Lotto är och förblir ett turspel, och det är spännande, roligt och enkelt att spela.